Jongerentherapie vanaf ongeveer 12 t/m 25 jaar

Jongeren die zoeken naar een professionele hulpverlener:

met een brede en lange ervaring
en vakinhoudelijk veel opleidingen/cursussen heeft gedaan/doet om zich steeds verder te bekwamen
zich volledig inzet om jou (weer) in je kracht te zetten door op een eerlijke en heldere manier mee te denken
daarbij duidelijk haar kennis kan overbrengen en af en toe met gepaste humor
die maatwerk levert
en resultaatgericht is…

… zijn bij mij van harte welkom!

Verlies- en rouwverwerking

Alles is nu anders…

Bij een (plotseling) verlies kan het helpen om dit verlies met iemand te delen. Deze therapie is gericht op het ervaren van het op verschillende manieren omgaan met het verlies en gevoelens t.o.v. de overledene. Behalve praten kunnen jouw gevoelens in creatieve vormen, beelden, spellen en rituelen ervaren worden. Je kan dan ruimte voelen om te kunnen en/of te durven rouwen. Zo kan in deze verschillende vormen een plek gegeven worden aan het verlies.

a.) EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing)

Ingrijpende gebeurtenissen kunnen diep in je leven doordringen. EMDR stimuleert het verwerkingssysteem en is een bewezen doeltreffende manier om trauma’s, angsten/fobieën aan te pakken met behulp van de zelf genezende eigenschappen van het brein. De EMDR procedure brengt doorgaans een stroom van gedachten en beelden opgang. Door de behandeling gaat je brein in een snel tempo vervelende gebeurtenissen of angsten verwerken en vallen dingen op zijn plaats. Hierdoor kunnen je klachten sterk verminderen of verdwijnen.

Trauma’s waar EMDR een positief effect bij kan hebben zijn:

 • (ernstige) Pestervaringen
 • Geweld
 • Ongeluk
 • Ziekte
 • Plotseling overlijden
 • Slachtoffer zijn van een nare gebeurtenis
 • (V)echtscheiding

Angsten/fobieën waar EMDR een positief effect kan hebben zijn:

 • Donker
 • Alleen zijn
 • Dieren
 • Viezigheid

Gepest zijn of gepest worden

Het is belangrijk om pesten heel serieus te nemen. De gevolgen van pesten zijn vaak diepgaand, langdurig en kunnen onherstelbaar zijn. Uit nieuw onderzoek blijkt dat verbale gemeenheid/grofheid of uitsluiting blijvend effect heeft op het deel van de hersenen dat het functioneren van de linker-en rechterhelft coördineert. Zo raakt de natuurlijke balans van de hersenen uit evenwicht. Je kunt dan door iets getriggerd worden en daardoor onverklaarbaar gedrag laten zien en/of lichamelijke klachten krijgen. EMDR stimuleert beide hersenhelften. Daardoor kunnen pestherinneringen die eerst onverteerbaar waren weer worden geïntegreerd.

b.) Energetisch tekenen

Bij energetisch tekenen komt het beeld sneller tot stand dan bij taal. Alles wat energetisch getekend wordt, bevat informatie die uit het onbewuste komt en kan tot bruikbare inzichten leiden. Tijdens het tekenen ben je in dialoog met jezelf.

c.) EFT (Emotional Freedom Technics)

EFT is een praktische techniek die goed werkt om emotionele problemen en indringende ervaringen los te laten. Je krijgt inzicht in je emoties en gedrag. Als je begrijpt hoe het werkt, is het ook een mooi zelfhulpmiddel.

d.) Opstellingen één op één

In een opstelling komt naar voren op welke manier je met je familie verbonden bent. Het geeft een opening naar grotere persoonlijke vrijheid. Een familiesysteem is voortdurend op zoek naar evenwicht en is verbonden met de grondorde. Het gaat om de beweging van vasthouden en loslaten.